Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 2 juli 2022
09:30 - 12:00

Locatie
Collectieboomgaard Bongerd de Perck

Categorieën


Snoeien van appelbomen in de zomer? Jazeker! Leer op 2 juli alles over hoe en waarom.

Workshopleider Michael Witjes geeft liefst iedereen de liefde voor het landschap en in het bijzonder voor hoogstamfruit. Vanuit zijn kennis en jarenlange ervaring weet hij als geen ander dat je ook in de zomer onderhoud aan je fruitbomen kunt plegen.
“Wist je dat de sapstromen na de langste dag naar beneden gaan. De boom is dus niet meer gericht op groei. Als je dan het grotere onderhoud doet, krijg je geen grote wonden en hergroei.” Zomersnoei is ook voor iets oudere bomen handig. Tijdens de workshop leer je kijken naar de boom en de basisbeginselen van het snoeien.

De workshop vindt plaats in de collectieboomgaard Bongerd De Perck, die in mei in Park Lingezegen werd geopend. De boomgaard bevat ruim 300 bijzondere appelrassen. In de winter werd de complete boomgaard vanuit Someren overgebracht naar Park Lingezegen. De eigenaar noemt het ook wel een ‘genenbank voor appelbomen die nu op een goede plek terecht gekomen is’.

Wanneer: zaterdag 2 juli 9.30 tot 12 uur.
Voor wie wil is er aansluitend pizzaparty met de pizzaoven op Het Appelland, voor een aanvullende vergoeding. Zie verschillende tickets.

Waar: Boomgaard de Perck, parkeren bij het evenemententerrein van Landerij de Park, De Park 12 in Elst (Gld).

Betaling: kosten workshop 25 euro inclusief koffie en taart. Inclusief pizzaparty komt het betaalbedrag op 40 euro. Na aanmelding voor cursus en evt. pizzaparty ontvang je een betaalverzoek per mail. Na betaling is je aanmelding definitief.

Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Park Lingezegen.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.