Michael Witjes is projectleider/senior adviseur bij stichting Landschapsbeheer Gelderland. In zijn werk wil Michael mensen betrekken bij het landschap en de zorg voor het landschap vergroten. Voeg daar landschapskennis aan toe, en er ontstaat vanzelf landschapsbewustzijn. Michael zet zich in voor samenwerking in het landschapsonderhoud. Hij gelooft in de socratische methode, waarin een individu met goede argumenten de groep overtuigt. Michael denkt na over zijn ecologische footprint, maar wil vrij zijn van oordelen. Iedereen heeft tenslotte een eigen guilty pleasure.

Tjerk Steenbergen is sinds 15 jaar eigenaar van het bedrijf Stouthout. Tjerk laat zich inspireren door bomen en geeft gekapte bomen het liefst een tweede leven door het hout op een speelse manier te verwerken tot tafel of boomhut. Tjerk is opgeleid als boomverzorger. Het onderhoud van hoogstamgaarden is een specialisme van Stouthout.

Jeroen Charpentier is ecologisch hovenier. Hij snoeit al meer dan 20 jaar hoogstambomen in heel Nederland, waaronder in Gelderland. Jeroen heeft zich de beredeneerde snoei eigen gemaakt, onder andere door een cursus te volgen aan het A.O.C Houten. Hij geeft regelmatig snoeicursussen aan eigenaren van hoogstamboomgaarden of aan vrijwilligers die hoogstambomen beheren.