De initiatiefnemers

Initiatiefnemers

In 2017 kregen Michael Witjes, Tjerk Steenbergen en Jeroen Charpentier de kans om een boomgaard te realiseren in Park Lingezegen. Zij hebben toen Stichting Het Appelland opgericht.
De drie waren elkaar ooit in het werkveld tegen het lijf gelopen. Michael was projectleider van het Steunpunt Hoogstamfruit en vanuit die hoedanigheid kwam hij in contact met Jeroen die zich bezighield met het snoeien van hoogstambomen.
Ze bleken een zelfde visie op boomgaard beheer te hebben: maak het divers. Het maken van een diverse boomgaard gestoeld op de aloude principes van ecologie is nog steeds de basis van Het Appelland.

Vrijwilligersgroep

In 2021 is begonnen met het overdragen van de jarenlange opgedane kennis en zo is er een vrijwilligersclub aan het ontstaan die, in ruil voor kennis, handjes levert voor verschillende werkzaamheden. Kern van alles blijft dat Het Appelland een fijne plek moet zijn voor een zo divers mogelijk publiek. Daarom start de werkochtend altijd met koffie/thee (vaak met zelfgebakken appeltaart) en een stukje kennis delen. Aan het einde van de ochtend wordt de lunch op het houtvuur klaargemaakt.Ook een kop koffie drinken?