Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 2 maart 2024
09:30 - 12:30

Locatie
Het Appelland

Categorieën


Op zaterdagochtend 2 maart kun je meedoen aan de workshop appelbomen snoeien op Het Appelland. Iedereen die een jonge boomgaard heeft en wil leren hoe deze te onderhouden is welkom. In een ochtend leer je de basisbeginselen van het snoeien. We beginnen met koffie/thee en natuurlijk appeltaart.

Initiatiefnemer van Het Appelland Michael Witjes brengt graag zijn uitgebreide kennis over het beheren van boomgaarden over.
Michael: “We hebben Het Appelland zo’n vijf jaar terug aangelegd en zijn de plek nog steeds aan het ontwikkelen. Tijdens de workshop wil ik de basis van het snoeien in de praktijk overbrengen. Het gaat over ogen, knoppen, vormsnoei e.d. en hoe je de boomgaard extensief kan beheren. Eigenlijk de basis van een boomgaard gestoeld op ecologische waarde en verschillende zienswijzen van snoeien.”

De workshop kost 30 euro inclusief koffie/thee en appeltaart. Er is plek voor max 15 mensen. De workshop vindt buiten plaats op Het Appelland bij Elst. Inloop om 9.30, start om 10 uur, afsluiting 12.30-13.00 uur. Aanmelden kan via michael@hetappelland.nl. Je ontvangt van tevoren via de mail praktische info inclusief een betaalverzoek.

De workshops worden mede mogelijk gemaakt door Park Lingezegen.