Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 16 februari 2022
09:30 - 13:00

Locatie
Het Appelland

Categorieën


Deze workshop zit vol, op 26 maart zijn er nog volop plekken!

Op woensdagochtend 16 februari of op zaterdagochtend 26 maart kun je meedoen met de workshop appelbomen snoeien op Het Appelland. Iedereen die een jonge boomgaard heeft en wil leren hoe deze te onderhouden is welkom. In een ochtend leer je de basisbeginselen van het snoeien. We beginnen met koffie/thee en natuurlijk appeltaart.

De initiatiefnemers van Het Appelland, Michael Witjes en Jeroen Charpentier, brengen graag hun uitgebreide kennis over het beheren van boomgaarden over. Ze geven liefst iedereen de liefde voor het landschap en in het bijzonder voor hoogstamfruit mee met hun jarenlange ervaring.
Michael: “We hebben Het Appelland vier jaar terug aangelegd en zijn de plek nog steeds aan het ontwikkelen. De appelboompjes zijn nog jong, ideaal om tijdens de workshop de basis van het snoeien in de praktijk over te brengen. We vertellen over ogen, knoppen, vormsnoei, dynamische snoei en hoe je de boomgaard extensief kan beheren. Eigenlijk de basis van een boomgaard gestoeld op ecologische waarde en verschillende zienswijzen van snoeien.”

De workshop kost 25 euro inclusief koffie/thee en appeltaart (betaling ter plekke). Er is plek voor max 15 mensen. De workshop op 16 februari is vol, dus geef je op voor dezelfde workshop op 26 maart. De workshop vindt buiten plaats, van 9.30 tot ongeveer 13.00 uur op Het Appelland.

De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Park Lingezegen.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.