Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 26 maart 2022
09:30 - 13:00

Locatie
Het Appelland

Categorieën


-deze workshop zit vol-

Op zaterdagochtend 26 maart kun je meedoen met de workshop appelbomen snoeien op Het Appelland. Iedereen die een jonge boomgaard heeft en wil leren hoe deze te onderhouden is welkom. In een ochtend leer je de basisbeginselen van het snoeien. We beginnen met koffie/thee en natuurlijk appeltaart.

De initiatiefnemers van Het Appelland, Michael Witjes en Jeroen Charpentier, brengen graag hun uitgebreide kennis over het beheren van boomgaarden over. Ze geven liefst iedereen de liefde voor het landschap en in het bijzonder voor hoogstamfruit mee met hun jarenlange ervaring.
Michael: “We hebben Het Appelland vier jaar terug aangelegd en zijn de plek nog steeds aan het ontwikkelen. De appelboompjes zijn nog jong, ideaal om tijdens de workshop de basis van het snoeien in de praktijk over te brengen. We vertellen over ogen, knoppen, vormsnoei, dynamische snoei en hoe je de boomgaard extensief kan beheren. Eigenlijk de basis van een boomgaard gestoeld op ecologische waarde en verschillende zienswijzen van snoeien.”

De workshop kost 25 euro inclusief koffie/thee en appeltaart en vindt buiten plaats. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een mail met praktische- en betalingsinformatie, na betaling is je deelname definitief.

Beide snoeiworkshops hebben geen plek meer. In de zomer organiseren we een cursus zomersnoei en sinusbeheer. Komend winterseizoen volgen weer nieuwe snoeicursussen. Houd de agenda in de gaten!

De workshops worden mede mogelijk gemaakt door Park Lingezegen.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.